5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε μια οδοντιατρική γέφυρα

Τα ελλείποντα δόντια μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση και το χαμόγελό σας. Ευτυχώς, πολλές θεραπείες μπορούν να αντικαταστήσουν τα δόντια σας και να αποκαταστήσουν το χαμόγελό σας. Η κατανόηση των θεραπευτικών επιλογών σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας. Προσφέρουμε διαφορετικές αποκαταστάσεις δοντιών όπως εμφυτεύματα και οδοντοστοιχίες. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια βολική, μη επεμβατική οδοντιατρική επέμβαση, οι γέφυρες δοντιών μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή.

Οι οδοντιατρικές γέφυρες είναι για άτομα που έχουν ένα ή περισσότερα ελλείποντα δόντια. Η γέφυρα γεμίζει το χώρο όπου ήταν το δόντι ή τα δόντια. Είναι κατασκευασμένο είτε από πορσελάνη, είτε από χρυσό, είτε από συνδυασμό και των δύο.

Οι γέφυρες είναι μόνιμες

Η οδοντική γέφυρα είναι μια τεχνητή οδοντιατρική συσκευή που χρησιμεύει ως αντικατάσταση του δοντιού που λείπει. Οι οδοντικές γέφυρες συνδέονται με φυσικά δόντια και στις δύο πλευρές του κενού, το οποίο χρησιμεύει ως βάση και βοηθά στην αποκατάσταση του σχήματος του προσώπου σας. Επιπλέον, οι γέφυρες δοντιών βοηθούν επίσης σε προβλήματα ομιλίας και μάσησης.

Έρχονται σε διάφορους τύπους

Μια οδοντική γέφυρα μπορεί να είναι είτε μόνιμη είτε προσωρινή λύση. Οι οδοντικές γέφυρες διατίθενται σε διάφορους τύπους που περιλαμβάνουν:

Σταθερές γέφυρες

Είναι μια μόνιμη λύση για την απώλεια δοντιών και συνήθως περιλαμβάνει την τοποθέτηση τεχνητών δοντιών αγκυρωμένων σε πολλαπλές στεφάνες. Αυτά έρχονται σε διαφορετικές εκδόσεις, παραδοσιακές, πρόβολες και γέφυρες Maryland.

Οι γέφυρες Cantilever συνιστώνται οδοντικές γέφυρες για τα μπροστινά δόντια

Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν ένα δόντι για στήριξη αντί για δύο. Οι γέφυρες του Μέριλαντ χρησιμοποιούν ένα πλαίσιο για υποστήριξη και όχι κορώνες.

Μερικός

Είναι επίσης μια μόνιμη λύση και αντικαθιστά τα χαμένα δόντια που δεν βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του στόματός σας, συνήθως με ψεύτικα δόντια με φυσική εμφάνιση.

Μεταθέσιμος

Αυτός ο τύπος οδοντικής γέφυρας μπορεί να θεωρηθεί είτε προσωρινός είτε μόνιμος επειδή αντικαθιστά μόνο το δόντι που λείπει ενώ τα άλλα δόντια παραμένουν στη θέση τους.

Η οδοντιατρική επέμβαση απαιτεί τουλάχιστον δύο επισκέψεις

Η διαδικασία οδοντικής γέφυρας είναι μια διαδικασία δύο σταδίων. Στην πρώτη επίσκεψη, ο οδοντίατρός σας θα προετοιμάσει τα δόντια σας για την οδοντική γέφυρα. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση μέρους του σμάλτου από τα φυσικά σας δόντια για να δημιουργήσετε χώρο για την οδοντική γέφυρα. Θα πάρουν επίσης μια εντύπωση των δοντιών σας για να δημιουργήσουν μια οδοντιατρική γέφυρα σε ένα οδοντιατρικό εργαστήριο. Ο οδοντίατρός μας θα καλύψει τα κομμένα δόντια με προσωρινές αποκαταστάσεις για να τα προστατεύσει από την ευαισθησία.

Στη δεύτερη επίσκεψη, ένας οδοντίατρος κοντά σας θα εφαρμόσει και θα διαμορφώσει την στεφάνη ώστε να ταιριάζει με τα φυσικά σας δόντια και στη συνέχεια θα τα στερεώσει στη θέση τους. Ο οδοντίατρος φροντίζει ώστε τα εξαρτήματα να είναι σταθερά αγκυρωμένα στη θέση τους δίνοντάς σας μια προσωρινή πλήρωση από τσιμέντο, ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ τους.

Οι γέφυρες είναι μη αναστρέψιμες

Η διαδικασία οδοντικής γέφυρας είναι μη αναστρέψιμη και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Μόλις τοποθετήσετε γέφυρες δοντιών, δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να προκληθεί βλάβη στα δόντια. Επιπλέον, το κομμένο σμάλτο δεν θα αναπτυχθεί ξανά και θα χρειαστεί να κάνετε γέφυρες ή άλλες αποκαταστάσεις.

Οι γέφυρες είναι χαμηλής συντήρησης

Οι γέφυρες δοντιών δεν απαιτούν ειδικές οδηγίες όπως οδοντοστοιχίες. Το βούρτσισμα και άλλες δραστηριότητες συντήρησης στοματικής προσθετικής είναι το μόνο που απαιτείται για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νήμα είναι πιο δύσκολο με τις γέφυρες των δοντιών. Μερικά άτομα που φορούν γέφυρες προτιμούν να χρησιμοποιούν νήμα νερού αντί για συνηθισμένο οδοντικό νήμα.

Πόσο διαρκούν οι γέφυρες;

Οι γέφυρες των δοντιών θα πρέπει να διαρκέσουν πολύ, τουλάχιστον μια δεκαετία ή περισσότερο, εάν φροντίζονται σωστά. Ωστόσο, μπορεί πάντα να προκύψουν οδοντικά προβλήματα. Εάν έχετε οδοντικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό, οι γέφυρες των δοντιών μπορεί να αποτύχουν.