Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν σκεφτείτε τα μοσχεύματα ούλων

Ένα τυπικό οδοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί είναι η ύφεση των ούλων. Εάν τα ούλα σας υποχωρούν, εκθέτουν τις ρίζες των δοντιών, καθιστώντας σας ευάλωτους σε τερηδόνα και απώλεια δοντιών. Ευτυχώς, έχετε την επιλογή να κάνετε μόσχευμα ούλων για να διορθώσετε το πρόβλημα με την υποχώρηση των ούλων.

Εάν δεν έχετε ακούσει για τη μεταμόσχευση τσίχλας, σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να κατανοήσετε τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν εξετάσετε αυτή τη διαδικασία.

Επεξήγηση του εμβολιασμού ούλων

Τα ούλα σας προστατεύουν τα δόντια σας και τις ρίζες τους. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ύφεση των ούλων με αποτέλεσμα να εκτεθούν οι ρίζες των δοντιών σας. Το πρόβλημα είναι γνωστό ως ύφεση των ούλων ή υποχώρηση των ούλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βέλτιστη μέθοδος για τη διόρθωση της κατάστασης είναι να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση μοσχεύματος ούλων, η οποία ονομάζεται επίσης μόσχευμα ούλων.

Τα ουλικά μοσχεύματα προσφέρονται εάν έχετε υποχώρηση των ούλων. Η χειρουργική επέμβαση απαιτεί την αφαίρεση ιστού από τον ουρανίσκο σας και τη μεταμόσχευση στο σημείο της ύφεσης. Μπορείτε επίσης να υποβληθείτε στη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας ιστό δότη ή συνθετικό υλικό.

Μπορεί να υποφέρετε από ύφεση των ούλων λόγω ακατάλληλων πρακτικών ή τεχνικών στοματικής υγιεινής. Η ύφεση των ούλων εμφανίζεται μόνο όταν αναπτύξετε λοιμώξεις των ούλων όπως η περιοδοντίτιδα λόγω ακατάλληλων τεχνικών στοματικής υγιεινής και αποφυγής επισκέψεων σε οδοντιάτρους για τακτικούς καθαρισμούς και εξετάσεις.

Είναι το χαμόγελό σας μη ελκυστικό;

Ένα από τα κύρια πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι σε εσάς είναι το χαμόγελό σας. Ωστόσο, εάν έχετε υποχώρηση ούλων που εκθέτουν τις ρίζες των δοντιών σας, η κατάσταση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα και να συνειδητοποιήσετε το χαμόγελό σας. Ο εμβολιασμός ούλων αποκαθιστά την αισθητική του όμορφου χαμόγελου σας για να σας δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να χαιρετήσετε όλους με ένα αστραφτερό χαμόγελο που αναδεικνύει τα μαργαριταρένια λευκά σας.

Ευαισθησία ριζών δοντιών

Οι ρίζες των δοντιών σας γίνονται ορατές καθώς τα ούλα σας υποχωρούν. Μπορείτε να αισθανθείτε πόνο και δυσφορία από την ευαισθησία των ριζών των δοντιών. Επιπλέον, τα δόντια σας γίνονται ευαίσθητα στις ζεστές και κρύες θερμοκρασίες και στα ζαχαρούχα ροφήματα, κάνοντας τις αισθήσεις αφόρητες. Η επέμβαση μεταμόσχευσης ούλων βοηθά στην κάλυψη των ούλων σας για την εξάλειψη της ευαισθησίας των ριζών, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τρώτε και να πίνετε όπως κάνετε συνήθως.

Φθορά των δοντιών

Η έκθεση των δοντιών σας λόγω της ύφεσης των ούλων τα κάνει ευαίσθητα στην τερηδόνα. Επιπλέον, οι εκτεθειμένες ρίζες των δοντιών σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην τερηδόνα. Το μόσχευμα ούλων προστατεύει τα δόντια σας από τη διάβρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα φυσικά σας δόντια στο στόμα σας για μια ζωή.

Υποστήριξη της οστικής απώλειας

Εάν αφήσετε την ύφεση των ούλων χωρίς θεραπεία, κινδυνεύετε να χάσετε το κόκκαλο που συγκρατεί τις ρίζες των δοντιών σας στο στόμα σας. Η κατάσταση είναι ανησυχητική γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζετε υποστήριξη της οστικής απώλειας, το τελικό αποτέλεσμα του προβλήματος είναι η απώλεια δοντιών. Επομένως, εάν αμελήσετε να κάνετε μόσχευμα ούλων, μπορεί να χρειαστείτε λύσεις αντικατάστασης δοντιών για τα δόντια που λείπουν.

Η Χειρουργική Διαδικασία

Η μεταμόσχευση ούλων είναι μια χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώνεται από τον οδοντίατρο στο Σιάτλ σε περίπου 90 λεπτά. Δεν χρειάζεται να παραμείνετε σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση όλη τη νύχτα, επειδή η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ο οδοντίατρος καθορίζει ποια συγκεκριμένη προσέγγιση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Η ίδια η διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Ωστόσο, βοηθάει εάν κανονίσετε μια βόλτα πίσω στο σπίτι, επειδή μπορεί να μην είστε σε θέση να οδηγείτε μετά τη λήψη ηρεμιστικών.

Ανάρρωση από εμβολιασμό ούλων

Η ανάρρωση από το μόσχευμα των ούλων δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε την ανάρρωσή σας να προχωρήσει ομαλά χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές μετέπειτα φροντίδας.

Πάρτε οποιαδήποτε φάρμακα ή αντιβιοτικά συνταγογραφούνται από τον οδοντίατρο σύμφωνα με τις οδηγίες.
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καπνού οποιουδήποτε είδους κατά την ανάρρωσή σας.
Αποφύγετε να τρώτε τραγανά και σκληρά φαγητά εκτός από πικάντικα μέχρι να συνέλθετε από τη διαδικασία.
Βουρτσίστε και βουρτσίστε τα δόντια σας προσεκτικά χωρίς να ερεθίσετε το χειρουργικό σημείο για να χρειαστείτε θεραπείες από τον οδοντίατρο έκτακτης ανάγκης κοντά μου.
Οι οδοντίατροι συνιστούν να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ούλων. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν περισσότερο πόνο και δυσφορία από άλλους. Ωστόσο, πρέπει να αναρρώσετε μέσα σε 10 έως 14 ημέρες ακολουθώντας τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας και λαμβάνοντας συνιστώμενα φάρμακα.