Είναι ο ριζικός σωλήνας επείγον οδοντιατρικό περιστατικό;

Οι ριζικοί σωλήνες είναι απαραίτητες θεραπείες όταν μια λοίμωξη των δοντιών έχει εξαπλωθεί πολύ μακριά για το σφράγισμα της κοιλότητας. Προκειμένου να αποφευχθεί η λοίμωξη από το να φτάσει στο υπόλοιπο σώμα σας, ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει να πάρετε αμέσως έναν ριζικό σωλήνα για να σώσετε το δόντι σας. Σοβαρές λοιμώξεις των δοντιών μπορεί να δικαιολογήσουν επείγουσα κατάσταση, η οποία μπορεί να απαιτήσει άμεση φροντίδα. Αλλά, είναι ένας ριζικός σωλήνας μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη όλη την ώρα; Πρέπει να περιμένετε πριν λάβετε θεραπεία για κάτι τόσο σοβαρό όπως ο ριζικός σωλήνας;

Όταν ένα Ενδοδοντική είναι Επείγον

Εάν μια λοίμωξη των δοντιών έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και έχει αρχίσει να προκαλεί πόνο σε όλο το στόμα σας, αποδεικνύεται ότι είναι ώρα για ριζικό σωλήνα αμέσως. Βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε με έναν αξιόπιστο οδοντίατρο που είναι διαθέσιμος για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας με μια αποτελεσματική και ενδελεχή θεραπεία. Θα ξέρετε ότι ένας ριζικός σωλήνας είναι σίγουρα επείγουσα ανάγκη όταν αισθάνεστε έντονα συμπτώματα πόνου, πόνου και ευαισθησίας στα δόντια. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε αιμορραγία από τα ούλα ή από το κάτω μέρος του δοντιού σας. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ακριβώς πόσο σοβαρά μπορεί να είναι τα συμπτώματά σας, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας.

Περνώντας μέσα από τη διαδικασία του ριζικού σωλήνα

Όταν επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας έκτακτης ανάγκης για θεραπεία ριζικού σωλήνα, υπάρχουν μερικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν πρώτα. Ένα από τα πρώτα βήματα ξεκινά με την πλήρωση μιας υπάρχουσας μόλυνσης με ένα γέμισμα, αλλιώς γνωστή ως κοιλότητα. Εάν η λοίμωξη σας έχει μεγαλώσει πολύ για να καλύψει την κοιλότητα και έχει φτάσει στον νευρικό πολτό των δοντιών σας, ο οδοντίατρος θα προχωρήσει σε μια διαδικασία ριζικού σωλήνα.

Εδώ έχουμε τα βήματα για να αποκτήσετε έναν ριζικό σωλήνα:

Εξετάσεις και ακτινογραφίες

Παραμένει σημαντικό να τραβήξετε φωτογραφίες των δοντιών σας και των γύρω περιοχών για να δείτε καλά τη ζημιά πριν την αντιμετωπίσετε σωστά.

Μούδιασμα και αφαίρεση πολτού

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας του ριζικού σωλήνα περιλαμβάνει την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας, ώστε να μην αισθάνεστε πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό διευκολύνει τον οδοντίατρο να αφαιρέσει τα νεύρα και τον πολτό στο δόντι σας χωρίς να σας προκαλέσει επιπλέον τραύμα.

Σφράγιση του δοντιού

Μόλις αφαιρεθεί ο μολυσμένος πολτός του δοντιού, ο οδοντίατρός σας θα σφραγίσει το δόντι για να διασφαλίσει ότι δεν μπορούν να εισέλθουν άλλα επιβλαβή βακτήρια. Το δόντι σας δεν θα παραμένει πλέον συνδεδεμένο με το νευρικό σας σύστημα. Αλλά μπορεί να παραμείνει στο στόμα σας χωρίς βλάβη.

Οι ριζικοί σωλήνες μπορεί να ακούγονται σαν μια τρομακτική και επώδυνη θεραπεία, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να σας σώσουν από την απώλεια των δοντιών σας. Ένας ριζικός σωλήνας θα εξαλείψει αμέσως όλα τα σημάδια μόλυνσης, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιδείνωση της υγείας σας στο στόμα σας. Μια εύκολη και γρήγορη θεραπεία, ο ριζικός σας σωλήνας θα σας προσφέρει οφέλη για την υγεία των δοντιών για μια ζωή.