Είναι η σύνθετη συγκόλληση μια καλή επιλογή για τα δόντια μου

Η σύνθετη συγκόλληση, γνωστή και ως οδοντική συγκόλληση, είναι μια αρκετά δημοφιλής διαδικασία στην αισθητική οδοντιατρική. Η διαδικασία είναι από τις πιο απλές στην αισθητική οδοντιατρική. Είναι ανώδυνο, μη επεμβατικό και μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα μόνο κάθισμα. Επιπλέον, δεν εμπλέκεται αναισθησία και διατηρείται η φυσική δομή των δοντιών καθώς δεν υπάρχει διάτρηση.

Γιατί χρησιμοποιείται το σύνθετο υλικό για οδοντική συγκόλληση;

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το σύνθετο είναι απαραίτητο για την οδοντική συγκόλληση είναι επειδή μπορεί να ταιριάζει με την απόχρωση του δοντιού του ασθενούς. Επιπλέον, η ρητίνη είναι εξαιρετικά χυτεύσιμη, επιτρέποντας στον οδοντίατρο να τη διαμορφώσει όπως θέλει. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει κάποια κουραστική προετοιμασία που χρειάζεται να γίνει για τη συγκόλληση του σύνθετου υλικού με το δόντι. Αυτό κάνει την όλη διαδικασία ανώδυνη και χωρίς προβλήματα. Οι ασθενείς μπορούν να εισέλθουν με ραντεβού και να βγουν έξω με πιο αισθητικά δόντια.

Ποιος μπορεί να αποκτήσει σύνθετη συγκόλληση;

Η σύνθετη συγκόλληση είναι για εσάς εάν έχετε –

Σκασμένο ή ραγισμένο δόντι
Κενά ανάμεσα στα δόντια σας
Αποχρωματισμένα δόντια
Δόντια κακοσχηματισμένα ή ανομοιόμορφα
χαλασμένο δόντι

Ποιος μπορεί να αποκτήσει σύνθετη συγκόλληση;

Όπως κάθε διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής, η σύνθετη συγκόλληση είναι εξαιρετική για πολλούς λόγους.

Σύνθετα καλύμματα συγκόλλησης Αποχρωματισμός

Το να έχουμε λεκέδες στα δόντια μας δεν είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Οι λεκέδες μπορεί να είναι εξωγενείς (στην επιφάνεια των δοντιών) ή ενδογενείς (μέσα στην επιφάνεια των δοντιών). Ενώ οι εξωτερικοί λεκέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με έναν συνδυασμό επαγγελματικού καθαρισμού και λεύκανσης δοντιών, οι ενδογενείς μπορεί να είναι δύσκολοι. Οι ενδογενείς λεκέδες ή ο αποχρωματισμός μπορεί να προκληθούν λόγω τραυματισμού, φθορίωσης, ορισμένων φαρμάκων κ.λπ. Η σύνθετη συγκόλληση μπορεί να γίνει για να καλύψει τους λεκέδες στα δόντια.

Το Σύνθετη Συγκόλληση φροντίζει τα κατεστραμμένα δόντια

Είτε πρόκειται για τσιπ ή ρωγμή στο δόντι σας, κενά μεταξύ των δοντιών σας ή επιφανειακή τερηδόνα – όλα αυτά μπορούν να ληφθούν φροντίδα με οδοντική συγκόλληση. Σε ένα τερηδονικό δόντι αφαιρείται το χαλασμένο τμήμα και αντικαθίσταται με σύνθετο υλικό. Η ρητίνη ρυθμίζεται με υπεριώδη ακτινοβολία που επιτρέπει στο υλικό να σκληρύνει.

Το Σύνθετο Μεταβάλλει το Σχήμα των Δοντιών

Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο ο οδοντίατρός σας θα διορθώσει τα κατεστραμμένα δόντια, το σύνθετο υλικό χρησιμοποιείται για να διαμορφώσει δόντια που είναι ανομοιόμορφα ή απλά παραμορφωμένα. Αυτό κάνει τα δόντια σας να φαίνονται πιο ομοιόμορφα, και ως εκ τούτου, πιο αισθητικά.

Το Σύνθετη Συγκόλληση Ενισχύει τα Χαμόγελα

Όλες οι χρήσεις του σύνθετου υλικού οδηγούν σε ένα συμπέρασμα – το υλικό είναι φανταστικό στην ενίσχυση του χαμόγελου ενός ατόμου. Μικρά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν και η ικανότητα χύτευσης του υλικού επιτρέπει στον οδοντίατρό σας να κάνει λεπτομερή εργασία. Επιπλέον, είναι μια αρκετά ανθεκτική επιλογή, με τη συγκόλληση να διαρκεί τουλάχιστον 7 χρόνια.

Είναι η σύνθετη συγκόλληση ασφαλής και μόνιμη;

Η σύνθετη συγκόλληση είναι μια αρκετά ασφαλής και απλή διαδικασία. Οι ασθενείς μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από ένα ραντεβού σε άριστη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει αναισθησία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής, η σύνθετη συγκόλληση δεν είναι μόνιμη αφού το φυσικό σχήμα των δοντιών δεν αλλοιώνεται. Η επιφάνεια του εν λόγω δοντιού απλώς τραχύνεται και εφαρμόζεται ένα υγρό για να βοηθήσει το συγκολλητικό υλικό να κολλήσει στο δόντι. Στη συνέχεια, το συγκολλητικό υλικό προσαρμόζεται και διαμορφώνεται στο επιθυμητό σχήμα. Τέλος, ρυθμίζεται με χρήση λέιζερ ή υπεριώδους φωτός. Και επειδή η συγκόλληση διαρκεί έως και 7 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να αντικατασταθεί μετά.

Μπορεί το Οδοντική Σύνθετη Συγκόλληση να καλύψει τη σοβαρή φθόριο;

Η φθόριο είναι μια ασθένεια που προκύπτει από την εναπόθεση φθορίου στους σκληρούς και μαλακούς ιστούς του σώματος. Ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας, η φθορίωση προκαλείται από την υπερβολική πρόσληψη φθορίου μέσω τροφίμων, πόσιμου νερού και βιομηχανικών ρύπων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οδοντικές εκδηλώσεις της φθορίωσης μπορεί να είναι είτε

Μικροσκοπικές λευκές ραβδώσεις ή κηλίδες στα δόντια που μπορεί να είναι απαρατήρητες
Σκούρο καφέ λεκέδες μαζί με τραχύ και χωρίς κουκούτσι σμάλτο που είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Με βάση την αξιολόγηση του οδοντιάτρου σας, θα μπορούσε να επιλέξει να καλύψει τους λεκέδες με σύνθετη κόλληση. Ή θα μπορούσαν να συστήσουν τη λήψη καπλαμάδων.