Είναι επείγουσα ανάγκη η μόλυνση των δοντιών;

Οποιοσδήποτε τύπος τραυματισμού στο στόμα ή πόνος σε αυτό μπορεί να είναι τρομακτικός. Μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη φύση του τραυματισμού. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε κάτι είναι επείγον ή όχι, ειδικά όταν πρόκειται για τα δόντια και τα ούλα σας. Για παράδειγμα, η μόλυνση των δοντιών είναι επείγουσα ανάγκη; Τι θα λέγατε για μια μόλυνση των ούλων; Και αν ναι, πώς μπορείτε να λάβετε επείγουσα θεραπεία όταν τη χρειάζεστε περισσότερο;

Τι είναι ακριβώς η μόλυνση των δοντιών;

Μια μόλυνση των δοντιών είναι επίσης γνωστή ως απόστημα δοντιών. Αυτό είναι ένα επώδυνο και επιδεινούμενο γεγονός που συμβαίνει όταν συσσωρεύονται βακτήρια μέσα στο δόντι. Τα βακτήρια εξαπλώνονται στα ούλα και στο εσωτερικό του δοντιού, δημιουργώντας έναν θύλακα μόλυνσης. Τα βακτήρια συνεχίζουν να αναπτύσσονται και εξαπλώνονται στις ρίζες του δοντιού.

Τελικά, αυτό μπορεί να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος, το οποίο φτάνει γρήγορα σε άλλα μέρη του σώματος και μπορεί να αρχίσει να προκαλεί θανατηφόρες καταστάσεις. Είναι σημαντικό μια εξαπλούμενη λοίμωξη να αξιολογείται από έναν οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό, πράγμα που συνήθως σημαίνει προγραμματισμό μιας επίσκεψης σε μια μονάδα έκτακτης ανάγκης.

Όταν μια μόλυνση είναι επείγουσα ανάγκη

Η οδοντική τερηδόνα είναι ένας κοινός τύπος βακτηριακής λοίμωξης που μπορεί να εμφανιστεί στο στόμα. Το προστατευτικό στρώμα του σμάλτου μπορεί να φθαρεί, καθιστώντας τα δόντια ευάλωτα στη συσσώρευση βακτηρίων από τα τρόφιμα ή τα ποτά.

Μια μόλυνση προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων που προκαλούν σήψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα όσο περισσότερο παραμένει χωρίς θεραπεία. Η οδοντική τερηδόνα είναι ένα από τα πιο συχνά οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά, επομένως μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας εάν ανησυχείτε για μόλυνση.

Πώς να εντοπίσετε μια μόλυνση στο σπίτι

Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε την τερηδόνα κοιτάζοντας την επιφάνεια των δοντιών. Η συσσώρευση βακτηρίων φαίνεται γαλακτώδης. Ορισμένες κοιλότητες μπορεί επίσης να φαίνονται καφέ στην επιφάνεια των δοντιών, κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει μια υποκείμενη λοίμωξη. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια τερηδόνας, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν οδοντίατρο έκτακτης ανάγκης.

Επικοινωνία με τον Επείγον Οδοντίατρό σας

Είναι συνηθισμένο να πανικοβάλλεστε και να αισθάνεστε άγχος μετά από σοβαρό τραυματισμό στα δόντια σας. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άγχος και άγχος για ένα τόσο ξαφνικό γεγονός. Είναι καλύτερο να παραμείνετε ήρεμοι και να αναζητήσετε επείγουσες οδοντιατρικές υπηρεσίες. Είναι εύκολο να αισθάνεσαι συγκλονισμένος και να χάνεις τον έλεγχο της κατάστασης. Ψηλά το κεφάλι και θα είσαι καλά.

Βρείτε την κατάλληλη θεραπεία έκτακτης ανάγκης

Εάν χρειάζεστε μια επείγουσα διαδικασία, ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να τραβήξει το δόντι σας για να αφαιρέσει όλη την υπάρχουσα τερηδόνα. Για να σώσετε το δόντι σας, ο οδοντίατρός σας μπορεί να εκτελέσει μια διαδικασία ριζικού σωλήνα. Για να αποφευχθεί η μόλυνση του δοντιού, ενδέχεται να απαιτούνται οδοντική συγκόλληση και σφραγίσματα. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για το είδος της φροντίδας που πρέπει να λάβετε αμέσως.

Θυμηθείτε: Μείνετε ήρεμοι! Ολα θα πάνε καλά

Μπορείτε να εμπιστευτείτε τον οδοντίατρό σας έκτακτης ανάγκης και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά μόλις φτάσετε στο γραφείο. Οι ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσετε το μυαλό σας ήρεμο και σταθερό όσο περιμένετε. Μπορείτε να αισθανθείτε ήρεμα με αργή αναπνοή και αγκαλιές με όλο το σώμα. Μπορείτε να κάνετε μερικές ασκήσεις αναπνοής μαζί αν είστε με τον αγαπημένο σας.