Πώς ένας Παιδοδοντίατρος μπορεί να ανακουφίσει το οδοντιατρικό άγχος

Εάν το παιδί σας έχει οδοντικό άγχος, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους ένας παιδικός οδοντίατρος μπορεί να το ανακουφίσει. Χωρίς να αντιμετωπιστεί, μπορεί να είναι ένα ζήτημα, καθώς θα κάνει τα παιδιά να μην χρησιμοποιούν οδοντιατρική φροντίδα. Τα παιδιά συνήθως φοβούνται τον οδοντίατρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τι μπορεί να κάνει ο οδοντίατρος των παιδιών σας για εσάς.

Δίνοντας πληροφορίες στο παιδί

Πολλά παιδιά θα τα πάνε καλύτερα έχοντας μια καλή ιδέα για το τι συμβαίνει. Το παιδί θα ανεχθεί καλύτερα τη διαδικασία όταν ο οδοντίατρος των παιδιών τους πει τι να περιμένουν. Πριν ξεκινήσει, ο οδοντίατρος θα περιγράψει στο παιδί τι θα συμβεί. Ο οδοντίατρος μπορεί επίσης να περιγράψει τυχόν αισθήσεις που θα βιώσει το παιδί, όπως θορύβους.

Για εξαιρετικά νευρικά παιδιά, ο οδοντίατρος μπορεί να δείξει πρώτα στον γονέα, ώστε το παιδί να δει τι θα συμβεί. Αυτό ονομάζεται διαδικασία «δείξε-εκτέλεση». Αυτό δίνει στο παιδί μια αίσθηση ελέγχου. Επιπλέον, επιτρέπει στο παιδί να προβλέψει τι θα συμβεί. Ένας τρόπος με τον οποίο οι οδοντίατροι προσφέρουν έλεγχο είναι βάζοντας το παιδί να τους σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία σωστής επικοινωνίας.

Χρήση συστηματικής απευαισθητοποίησης

Αυτό σημαίνει απλώς ότι ο οδοντίατρος θα εκθέσει το παιδί στο φοβερό μέρος της οδοντιατρικής αργά. Ταυτόχρονα, ο οδοντίατρος θα τα ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν στρατηγικές χαλάρωσης για να μειώσουν το άγχος. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να φοβάται τις ενέσεις. Ο οδοντίατρος έδειχνε στο παιδί τη σύριγγα και εξηγούσε τι κάνει.

Όταν το παιδί μπορεί να κρατήσει τη σύριγγα χωρίς φόβο, ο οδοντίατρος μπορεί να τη μετακινήσει απαλά στο στόμα. Τότε ο οδοντίατρος μπορεί απλώς να το κρατήσει στη θέση του για όλη τη διάρκεια μιας ένεσης. Το παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί στρατηγικές χαλάρωσης για να αποτρέψει το άγχος. Τέλος, η ένεση μπορεί να γίνει στο παιδί. Ένας γονέας μπορεί να βοηθήσει προγραμματίζοντας μερικά ραντεβού πριν γίνει η διαδικασία.

Ενίσχυση θετικών πτυχών

Ένας οδοντίατρος παιδιών θα έχει συχνά ανταμοιβές στη διάθεσή του για να του δώσει κίνητρο να είναι γενναίος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάρτες μπέιζμπολ, αυτοκόλλητα ή προσωρινά τατουάζ. Ο γονέας μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα μαρκών με τον οδοντίατρο. Το παιδί μπορεί να εξαργυρώσει μάρκες για μια λιχουδιά από τον γονέα μετά από μια επίσκεψη στο γραφείο.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Ο γονέας θα πρέπει να συνεργαστεί με τον οδοντίατρο των παιδιών για να συνεχίσει να συμμετέχει. Αυτό περιλαμβάνει το να είσαι πρότυπο για το παιδί. Συχνά, τα παιδιά είχαν κακές εμπειρίες στο παρελθόν. Μπορεί όμως να έχουν βιώσει και άγχος από τους γονείς. Ο γονιός θα πρέπει να είναι θετικός και να εξηγεί όλα όσα θα συμβούν.

Λόγοι φόβου για τον οδοντίατρο

Πολλά παιδιά υποφέρουν από οδοντικό άγχος. Η διακοπή του φόβου μπορεί να τους βοηθήσει να περάσουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι να αναγνωρίσετε το ζήτημα. Το να καταλάβετε τι προκαλεί το φόβο του παιδιού είναι το κλειδί για να μάθετε πώς να τον αντιμετωπίσετε. Παρακάτω είναι οι συνήθεις λόγοι για τους οποίους φοβόμαστε τον οδοντίατρο:

Ο φόβος για τις παρενέργειες μιας θεραπείας μπορεί να προκαλέσει οδοντιατρικό άγχος

Η ζάλη, το μούδιασμα και η ναυτία μπορεί να είναι προσωρινές παρενέργειες, αλλά αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν το παιδί να ανησυχεί ότι δεν θα παρακολουθήσει μαθήματα ή δεν θα παίξει. Το να πείτε στον παιδικό οδοντίατρο για τον φόβο του παιδιού μπορεί να τον παρακινήσει να βρει τρόπους να εξηγήσει τις πτυχές της θεραπείας στο παιδί. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί να νιώσει πιο άνετα.

Ο φόβος του πόνου μπορεί να προκαλέσει οδοντιατρικό άγχος

Αυτό είναι κοινό μεταξύ των οδοντιατρικών ασθενών, ιδιαίτερα των παιδιών. Είναι σημαντικό για τον γονέα να αναζητήσει έναν παιδικό οδοντίατρο που δίνει προτεραιότητα στην άνεση ενός φοβισμένου παιδιού. Η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να κάνει τις θεραπείες και τις διαδικασίες άνετες και ανώδυνες για τα παιδιά. Ο κατάλληλος οδοντίατρος μπορεί να παρέχει οδοντιατρική φροντίδα ενώ κάνει το παιδί να αισθάνεται καλά.

Το να φοβάστε τις βελόνες είναι ένα κοινό έναυσμα για να μείνετε μακριά από την οδοντιατρική κλινική

Η αναζήτηση ενός παιδικού οδοντίατρου που μπορεί να εφαρμόσει πρώτα ένα αναισθητικό τζελ πριν την ένεση σε μια περιοχή του στόματος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το τσίμπημα και την αναμονή του τσιμπήματος. Ο οδοντίατρος πρέπει επίσης να ξέρει πώς να αποσπά την προσοχή του νεαρού ασθενή. Ένας καλός αντιπερισπασμός είναι να τοποθετήσετε μια τηλεόραση στην οροφή της αίθουσας θεραπείας. Αυτό μπορεί να διασκεδάσει το παιδί, ειδικά αν η αγαπημένη ταινία ή η αγαπημένη εκπομπή του παιδιού προβάλλεται.