Έξι σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε επείγουσα οδοντιατρική φροντίδα

Η οδοντιατρική περίθαλψη είναι ένας από τους ιατρικούς τομείς όπου η έγκαιρη θεραπεία είναι απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς, η παράβλεψη οποιουδήποτε οδοντικού προβλήματος μπορεί να μετατρέψει ένα ιάσιμο ζήτημα σε ανίατο, κάτι που απαιτεί εξαγωγές σε πολλές περιπτώσεις. Επομένως, εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε οδοντικό πρόβλημα, πρέπει να αναζητήσετε επείγουσες οδοντιατρικές υπηρεσίες χωρίς καθυστέρηση για μια ολοκληρωμένη και σωστή διάγνωση.

Οδοντιατρικά προβλήματα σοβαρής ή ήπιας ποικιλίας μπορεί να σας επηρεάσουν ανά πάσα στιγμή. Ορισμένα προβλήματα απαιτούν άμεση προσοχή, ενώ άλλα μπορούν να περιμένουν για μερικές ημέρες. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις η επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο για θεραπεία ή διάγνωση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να διατηρήσετε την οδοντική σας υγεία σε βέλτιστη κατάσταση.

Επίμονοι πονοκέφαλοι

Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους περιστασιακά για διάφορους λόγους. Ωστόσο, εάν η ενόχληση είναι επίμονη και συχνά επιστρέφει χωρίς ιδιαίτερους λόγους, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο στόμα σας.

Τα δόντια και το κεφάλι σας έχουν πολλά κοινά και οι πιθανότητες είναι υψηλές να νιώθετε πόνο στη γνάθο ή ακόμα και ενόχληση από το τρίξιμο και το σφίξιμο των δοντιών. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να λάβετε αυτούς τους δείκτες ελαφρά, επειδή μια επείγουσα οδοντιατρική ανάγκη στο Σιάτλ μπορεί να ανακουφίσει το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να είναι μια διαταραχή του TMJ.

Παρατεινόμενοι πονόδοντο

Εάν εμφανίσετε απροσδόκητους και επίμονους πονόδοντους σε μερικά δόντια, είναι προφανές ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο. Στα αρχικά στάδια, οι πονόδοντιοι είναι εντελώς ανεκτοί, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο πονόδοντος υποδηλώνει ότι μπορεί να έχετε μια σοβαρή οδοντική ασθένεια που θεραπεύεται καλύτερα από έναν οδοντίατρο.

Ένα μουδιασμένο δόντι

Αφού νιώσετε έναν παρατεταμένο πονόδοντο, ξαφνικά παρατηρείτε ότι δεν μπορείτε να νιώσετε το δόντι. Δεν είναι σημάδι ότι το δόντι σας αναρρώνει από το πρόβλημα, αλλά δείχνει ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. Πρέπει να σπεύσετε στην επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη χωρίς να χάσετε χρόνο, επειδή η μόλυνση στο δόντι σας δεν επουλώνεται από μόνη της, αλλά διεισδύει βαθύτερα για να φτάσει στα νεύρα της ρίζας σας, επιτρέποντας στον εαυτό της να εξαπλωθεί στα διπλανά δόντια και ακόμη και να επηρεάσει τη συνολική υγεία σας. Αυτά τα σημάδια φαίνονται δύσκολα και διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται καλύτερα από το Σιάτλ.

Οδοντικές κοιλότητες

Οι οδοντικές κοιλότητες μπορεί να φαίνονται ασήμαντες αλλά είναι επιζήμιες για τη στοματική σας υγεία. Αφήστε τα να σαπίσουν στο στόμα σας και σύντομα θα αποκτήσουν σημασία, κοστίζοντας σε εσάς και το πορτοφόλι σας πολλά χρήματα. Οι οδοντικές κοιλότητες είναι επίσης σημαντικοί δείκτες οδοντικών αποστημάτων.

Τα οδοντικά αποστήματα αναπτύσσονται όταν αφήνετε μια κοιλότητα χωρίς θεραπεία και εμφανίζονται ως σπυράκια από την περιοχή της ρίζας. Ένα οδοντικό απόστημα προκαλεί βασανιστικό πόνο στη συγκεκριμένη περιοχή δίπλα στα σχετικά τμήματα των ούλων. Αφήστε το οδοντικό απόστημα ήσυχο μόνο εάν είστε έτοιμοι να υπομείνετε σημαντικές δαπάνες και πόνο, αλλά εάν σκέφτεστε διαφορετικά, επικοινωνήστε με έναν οδοντίατρο έκτακτης ανάγκης κοντά σας το συντομότερο δυνατό για να αντιμετωπίσετε το ζήτημα άμεσα.

Κούραση και κούραση

Μια κουραστική μέρα στη δουλειά, εκτός από το άγχος της οδήγησης, αναμφίβολα σε εξουθενώνει. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε κουρασμένοι χωρίς να είστε σε δράση, μια στοματική λοίμωξη μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την κόπωση και την κούραση. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα εργάζεται σκληρά για να θεραπεύσει κάποια βλάβη στο στόμα σας, αποστραγγίζοντας σας από την ενέργεια που έχετε. Μην αφήσετε την κούραση να σας απασχολήσει, αλλά ζητήστε βοήθεια από έναν οδοντίατρο γιατί είναι η βέλτιστη επιλογή.

Ματωμένα ούλα

Τα οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά εκδηλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά ένα από τα πιο κοινά σημάδια που παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα είναι η αιμορραγία των ούλων. Εάν παρατηρήσετε κάποια αιμορραγία μετά το βούρτσισμα και το νήμα των δοντιών, είναι σημάδι ουλίτιδας ή ασθένειας των ούλων. Η ουλίτιδα εξελίσσεται σιωπηλά στην κατάσταση της περιοδοντικής νόσου με αποτέλεσμα την απώλεια δοντιών εκτός από διάφορα άλλα προβλήματα.

Τα βακτήρια από την ουλίτιδα μπορούν να εξαπλωθούν στην κυκλοφορία του αίματός σας για να σας εκθέσουν σε ιατρικές επιπλοκές όπως καρδιακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, οστεοπόρωση, ακόμη και καρκίνο. Η ουλίτιδα μπορεί να προληφθεί πλήρως μόνο με το βούρτσισμα και το νήμα των δοντιών σας και την επίσκεψη σε οδοντιάτρους για εξετάσεις και καθαρισμούς. Ωστόσο, αφήστε την πάθηση να προχωρήσει και πρέπει ακόμα να καλέσετε οδοντιάτρους όπως περιοδοντολόγους που αναζητούν λύσεις αντικατάστασης δοντιών για την απώλεια δοντιών.