Η εξαγωγή δοντιών διορθώνει την ασθένεια των ούλων;

Μετά από χρόνια παράλειψης οδοντιατρικών επισκέψεων, επιτέλους επιστρέψατε. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχετε αναπτύξει ασθένεια των ούλων, μια σοβαρή πάθηση που όχι μόνο βλάπτει το χαμόγελό σας αλλά και τη γενική υγεία σας, αλλά τώρα τη θεραπεύετε και προσπαθείτε να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο. Δυστυχώς, ο οδοντίατρός σας λέει ότι πρέπει να κάνετε εξαγωγή δοντιών.

Όταν αφαιρούνται τα δόντια σας, νομίζετε ότι αυτό είναι το τέλος. Η εξαγωγή των δοντιών σας θα διορθώσει την ασθένεια των ούλων; Τι άλλο πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε το χαμόγελό σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε!

Πώς η ασθένεια των ούλων μερικές φορές απαιτεί εξαγωγή δοντιών

Σε πρώιμα στάδια, η ασθένεια των ούλων επηρεάζει μόνο τον ιστό των ούλων, κάνοντας το κόκκινο και φουσκωμένο. Ωστόσο, σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ο ιστός των ούλων απομακρύνεται από το δόντι, δημιουργώντας βαθιά κενά όπου βακτήρια που προκαλούν φλεγμονή μπορούν να προσκολληθούν στις ρίζες των δοντιών. Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, η ασθένεια εξαπλώνεται στο οστό της γνάθου, διαβρώνοντας τον ιστό. Σε κάποιο σημείο, το οστό της γνάθου αδυνατεί να στηρίξει τα δόντια και να παρέχει σταθερότητα, οδηγώντας σε χαλαρά δόντια.

Όταν η μόλυνση έχει ήδη κάνει σημαντική οστική βλάβη, συχνά κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθεί χειρουργικά το δόντι πριν αυτό βγει μόνο του. Τουλάχιστον στη χειρουργική επέμβαση, εσείς και ο οδοντίατρός σας μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω μόλυνσης σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Βοηθά η εξαγωγή στη θεραπεία της νόσου των ούλων;

Αν και η εξαγωγή μπορεί να αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου θεραπείας σας, η ίδια η διαδικασία δεν θεραπεύει απαραίτητα την ασθένεια των ούλων. Όταν αφαιρεθεί το δόντι, τα βακτήρια δεν έχουν τόση επιφάνεια για να κρατηθούν, αλλά η μόλυνση μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει στα ούλα και τον οστικό ιστό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αντιβιοτικά, είτε από του στόματος είτε τοπικά, συνταγογραφούνται συχνά σε συνδυασμό με βαθύ καθαρισμό τσέπης. Τυπικά, η θεραπεία της νόσου των ούλων απαιτεί πολλά ραντεβού κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες έως ότου τα βακτήρια είναι καλά υπό έλεγχο.

Πώς να ξεπεράσετε την ασθένεια των ούλων

Ακόμα κι αν έχετε υποστεί απώλεια δοντιών ως αποτέλεσμα ασθένειας των ούλων, η ελπίδα δεν χάνεται για το χαμόγελό σας. Μπορείτε να ανακτήσετε την αυτοπεποίθηση και τη λειτουργία. Αφού ελέγξετε τα βακτήρια, μπορείτε να ξαναχτίσετε τον ιστό που έχει υποβαθμιστεί μέσω των μοσχευμάτων. Τα οστικά μοσχεύματα αποκαθιστούν την υποστήριξη που απαιτείται για τα ανταλλακτικά δόντια και τα μοσχεύματα ούλων βοηθούν τους μαλακούς ιστούς να ανακτήσουν τις ρίζες των δοντιών. Παρόλο που υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οδοντικά εμφυτεύματα για να αποκαταστήσετε τη δύναμη του χαμόγελου σας, οι στύλοι ενσωματώνονται με το οστό, ακριβώς όπως μια πραγματική ρίζα δοντιού, δίνοντάς σας πρόσθετη ασφάλεια στα ανταλλακτικά δόντια σας.

Αν και ο οδοντίατρός σας θα προτιμούσε να μην βγάζει δόντια, μερικές φορές είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Μέσω των σωστών θεραπειών και θεραπείας, μπορείτε να αφήσετε πίσω σας την ασθένεια των ούλων και να ξεκινήσετε φρέσκα με το νέο σας χαμόγελο. Στο μέλλον, όμως, φροντίστε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας πιο συχνά για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της νόσου!