Είναι ασφαλείς οι διαδικασίες στην αισθητική οδοντιατρική;

Δεν είστε απαραίτητα μια «νευρική Νέλλυ» για να ανησυχείτε για την ασφάλεια. Ενώ κάποιοι είναι ικανοποιημένοι με το να αναλαμβάνουν ρίσκα, εσείς τείνετε να μένετε σε ό,τι είναι γνωστό και άνετο. Αλλά, πάλι, θέλετε να κάνετε οπτικές βελτιώσεις στο χαμόγελό σας εδώ και λίγο καιρό.

Δεν θέλετε να κάνετε κάτι πολύ δραστικό, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε αν η αισθητική οδοντιατρική είναι ασφαλής για εσάς. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τις ανησυχίες για την ασφάλειά σας να σας ενοχλούν και πώς ο οδοντίατρός σας μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος σε αυτήν την κατάσταση.

Οφέλη της Αισθητικής Οδοντιατρικής

Εκτός από τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών σας, οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να έχουν θετική επίδραση σε εσάς γενικά. Για παράδειγμα, όταν έχετε αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για να τελειοποιήσετε τα δόντια σας με καλλυντικές εργασίες, είναι πιο πιθανό να τα διατηρήσετε μέσω της καθημερινής υγιεινής και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο. Με άλλα λόγια, πιθανότατα θα απολαύσετε καλύτερη στοματική υγεία ως αποτέλεσμα.

Μετά από αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις, είναι επίσης πιο πιθανό να δείξετε το χαμόγελό σας, το οποίο όχι μόνο φωτίζει τη μέρα σε όλους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή, αλλά σας δίνει και μια τόνωση της διάθεσης!

Όταν η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι ασφαλής

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς που επιθυμούν να υποβληθούν σε αισθητική οδοντιατρική πληρούν τις προϋποθέσεις για θεραπεία, δεν το κάνουν όλοι. Μερικοί έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα όπως ασθένεια των ούλων ή τερηδόνα. Εάν υπάρχουν αυτά ή άλλα προβλήματα, δεν πρέπει να γίνονται αισθητικές επεμβάσεις.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε όψεις στα μπροστινά δόντια σας, αλλά μετά την εξέταση με τον οδοντίατρό σας, αποκαλύπτουν ότι έχετε μια κοιλότητα σε ένα από τα δόντια σας. Εάν αγνοήσετε το πρόβλημα, αυτό το δόντι θα είναι σε κίνδυνο και δεν θα μπορεί να στηρίξει έναν καπλαμά. Επιπλέον, η κοιλότητα θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, θέτοντας το δόντι σας σε κίνδυνο περαιτέρω βλάβης.

Θέτοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια

Ορισμένες διαδικασίες, συγκεκριμένα οι καπλαμάδες ή οι ολοκεραμικές στεφάνες, περιλαμβάνουν μόνιμες αλλαγές στη δομή των δοντιών σας. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, δεν θα έχετε πόνο. Πριν αφαιρέσετε το απαραίτητο σμάλτο, το στόμα σας θα μουδιάσει με ένα τοπικό αναισθητικό.

Είναι φυσικό να ανησυχείτε για την ασφάλεια, ειδικά εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ωστόσο, ο οδοντίατρός σας έχει τα πρωτόκολλα και δεν θα σας αφήσει να πάτε στη θεραπεία στα τυφλά. Προτού μπορέσετε να λάβετε οποιαδήποτε θεραπεία, θα εξετάσουν το στόμα σας για να βεβαιωθούν ότι δεν έχετε ανάγκες υψηλότερης προτεραιότητας. Εάν το χαμόγελό σας δεν περάσει αυτή την εξέταση, θα χρειαστεί να αναβάλλετε την αισθητική εργασία μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα.

Εν ολίγοις, ο οδοντίατρός σας θα βεβαιωθεί ότι είστε καλός υποψήφιος και δεν θα σας βάλει σε κίνδυνο!

Τελικά, η αισθητική οδοντιατρική είναι απολύτως ασφαλής — αρκεί να συνεργαστείτε με τον κατάλληλο οδοντίατρο. Μπορούν να βεβαιωθούν ότι το χαμόγελό σας είναι αρκετά υγιές και ότι είστε άνετοι σε όλη τη διαδικασία. Με αυτή τη διαβεβαίωση, μπορείτε να προχωρήσετε στην αισθητική επέμβαση με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό!