Περιμένατε πολύ καιρό για οδοντικά εμφυτεύματα;

Οι ταλαντούχοι κωμικοί ξέρουν πώς να προσγειωθούν στην κορυφαία στιγμή. Ευτυχώς, όταν πρόκειται για το χρονοδιάγραμμα λήψης οδοντικών εμφυτευμάτων, είναι λίγο πιο ευέλικτο. Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που μπορείτε να τα λάβετε ή μια προθεσμία που πρέπει να τηρήσετε. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον φροντίδα για να βρεθείτε ξανά σε αυτήν την ιδανική θέση για εμφυτεύματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εάν μπορείτε να περιμένετε πολύ για οδοντικά εμφυτεύματα.

Είναι ποτέ πολύ αργά για να αποκτήσετε οδοντικά εμφυτεύματα;

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας ή πότε είχατε για τελευταία φορά φυσικά δόντια, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του χαμόγελου σας. Ωστόσο, εάν τα δόντια σας χάθηκαν πριν από λίγο, η θεραπεία σας μπορεί να απαιτήσει μερικά επιπλέον βήματα για να σας φτάσει εκεί. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μη θεραπευμένη ουλίτιδα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή μπορεί να μην έχετε επαρκή οστική πυκνότητα, η οποία διορθώνεται με οστικό μόσχευμα. Για να ανακάμψετε πλήρως και να θεραπεύσετε από αυτήν την προκαταρκτική διαδικασία, θα χρειαστεί να προσθέσετε τουλάχιστον τρεις μήνες στο συνολικό σας πρόγραμμα θεραπείας. Μόλις αντιμετωπιστούν αυτά τα εμπόδια, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για θεραπεία εμφυτευμάτων.

Πόσο σύντομα μετά την απώλεια δοντιών μπορώ να πάρω οδοντικό εμφύτευμα;

Μπορεί να είστε ανήσυχοι και να θέλετε να ξεκινήσετε τη θεραπεία εμφυτευμάτων αμέσως μετά την αφαίρεση ενός δοντιού. Ωστόσο, το στόμα συνήθως χρειάζεται να επουλωθεί λίγο από τη διαδικασία εξαγωγής πριν υποβληθεί σε τοποθέτηση εμφυτεύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο οδοντίατρος μπορεί να περιμένει μερικές εβδομάδες μετά για να τοποθετήσει τον στύλο του εμφυτεύματος στην υποδοχή.

Από την άλλη πλευρά, εάν η επέμβαση τοποθέτησης εμφυτεύματος αναβληθεί για πολύ καιρό, το οστό της γνάθου μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να φθείρεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί οστικό μόσχευμα ακόμα και λίγους μήνες μετά την εξαγωγή του δοντιού.

Εύρεση του Χρονοδιαγράμματος

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα βρίσκατε την κατάλληλη στιγμή να τοποθετήσετε τα εμφυτεύματά σας — ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά. Ωστόσο, η ζωή, με όλες τις απροσδόκητες καθυστερήσεις και τα θέματα έκπληξης, συμβαίνει! Είτε έχετε ένα τέλειο πρόγραμμα για εμφυτεύματα είτε όχι, η συνεργασία με τον οδοντίατρό σας είναι επιτακτική. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν στο κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για την κατάστασή σας και να βεβαιωθούν ότι είστε προετοιμασμένοι για επιτυχία.

Η διαδικασία εμφύτευσης προσαρμόζεται στην ατομική κατάσταση κάθε ασθενούς. Ως αποτέλεσμα, κάθε στιγμή που είστε έτοιμοι να εξετάσετε τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η κατάλληλη στιγμή.