Επιλογές Αναισθησίας Δοντιών Σοφίας

Η αφαίρεση των φρονιμιτών είναι σχεδόν μια ιεροτελεστία για πολλούς νεαρούς ασθενείς. Συνήθως αφαιρούν αυτούς τους πίσω γομφίους κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. Για όσους χρειάζονται χειρουργική επέμβαση φρονιμίτη, η προοπτική μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική. Δεδομένου ότι απαιτεί μια πλήρη χειρουργική διαδικασία, φυσικά θα χρειαστεί να κάνετε ναρκωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Παρακάτω καλύπτουμε την επιλογή αναισθησίας φρονιμίτη.

Σχετικά με την Οδοντιατρική Καταστολή

Η οδοντιατρική καταστολή ορίζει οτιδήποτε περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων που είτε μουδιάζουν ένα μέρος του σώματος είτε κοιμίζουν εντελώς το σώμα. Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ήπιας καταστολής. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια τοπική ένεση που θα μουδιάσει το νευρικό σύστημα στην περιοχή όπου τραβιέται το δόντι σας. Όσοι έχουν πιο ακραίους φόβους μπορούν να προσβλέπουν σε επιλογές πλήρους αναισθησίας. Αυτά θα διασφαλίσουν ότι είναι εντελώς αναίσθητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, βοηθώντας να διατηρηθούν τα νεύρα τους ήρεμα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα που μπορούν να συμβάλουν στην ήπια ή μέτρια καταστολή, βοηθώντας σας να αισθάνεστε πολύ πιο χαλαροί και πιο άνετα σχετικά με την ιδέα να κάνετε οδοντιατρική εργασία. Είτε επιλέγετε να είστε μερικώς ξύπνιοι είτε πλήρως κοιμισμένοι και αναίσθητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο, οι πιο κοινές επιλογές θεραπείας οδοντιατρικής καταστολής περιλαμβάνουν:

Αναίσθητη καταστολή

Η αναίσθητη καταστολή περιλαμβάνει πλήρη αναισθησία, η οποία είναι ο ίδιος τύπος αναισθησίας που θα λαμβάνατε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χειρουργικής επέμβασης. Γενική αναισθησία μπορεί να εφαρμοστεί στο σημείο της θεραπείας για να μουδιάσει εντελώς την περιοχή και αν είναι αρκετά ισχυρή, θα σας κοιμίσει. Εάν το οδοντικό σας άγχος είναι τόσο σοβαρό που δεν θέλετε να μείνετε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, τότε αυτό είναι το σωστό είδος καταστολής για εσάς.

Συνειδητή Καταστολή

Εάν σίγουρα έχετε κάποια νεύρα για να πάτε στον οδοντίατρο, αλλά χρειάζεστε λίγο κάτι για να βγάλετε την άκρη, μπορείτε να δοκιμάσετε συνειδητή καταστολή για εξαγωγή δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή της θεραπείας θα είναι εντελώς μουδιασμένη, αλλά δεν θα κοιμάστε. Θα έχετε τις αισθήσεις σας καθώς ο οδοντίατρος βγάζει το δόντι σας. Και θα μπορούν να σας μιλήσουν για το τι συμβαίνει σε κάθε βήμα. Δεν θα νιώσετε πόνο. Αλλά μπορεί να αισθανθείτε αισθήσεις πίεσης ή σωματικής επαφής ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.